کاربرد هوادهی در فرآیند تصفیه آب
حذف طعم و بو
هوادهی تاثیر چندانی بر حذف طعم و بو ندارد. بیشتر ترکیبات مولد طعم و بو حلالیت بالایی در آب دارند. بنابراین بجز در چند مورد، معمولا هوادهی در حذف طعم و بو نسبت به روش های دیگری مانند اکسیداسیون شیمیایی یا جذب سطحی تاثیر کمتری دارد.
حذف آهن و منگنز
حذف آهن و منگنز معمولا با اکسید کردن این یون ها به اکسیدهای نامحلول صورت می گیرد. کاربرد هوادهی در این فرایند با هدف تامین اکسیژن کافی برای انجام واکنش اکسیداسیون است. این فرایند اغلب برای آب های زیرزمینی که اکسیژن محلول در آن ها کم است، به کار می رود. بنابراین هوادهی آب های زیرزمینی باعث اکسید کردن آهن و منگنز و رسوب دادن آن ها و همچنین افزایش اکسیژن محلول آب می شود. منگنز معمولا در مقادیر pH خنثی نمی تواند به سرعت اکسید شود. افزایش pH تا 5/8 به ویژه اگر از هواده های برجی آکنده بابستر کک استفاده شود، اکسیداسیون منگنز را بهبود خواهد بخشید.
حذف ترکیبات آلی فرار
اصلاحیه ی سال 1986 قانون آب آشامیدنی سالم، محدودیت های جدیدی را برای مواد آلی که با نام ترکیبات آلی فرار شناخته می شوند، وضع کرد. اغلب این مواد شیمیایی می توانند به راحتی به وسیله ی هوادهی حذف شوند. در طراحی واحدهای هوادهی برای حذف ترکیبات آلی فرار باید به هوای خروجی توجه ویژه ای داشت. زیرا بعضی از این ترکیبات تابع محدودیت های حداکثر غلظت هوای آزاد هستند.
حذف سولفید هیدروژن
سولفید هیدروژن یک ترکیب مهم مولد طعم و بو است که می تواند به طور موثری توسط هوادهی حذف شود. مکانیزم اصلی تصفیه در این حالت، اکسیداسیون سولفید هیدروژن است که سبب تولید سولفور عنصری در آب می شود. در برخی موارد، سولفور آزاد حاصله نمی تواند با سایر فرایندهای تصفیه تداخل یابد.
در آب های دارای غلظت بالای دی اکسید کربن، هوادهی اولیه برای حذف این گاز سبب حذف موثرتر سولفید هیدروژن می شود. در این فرایند شرایط برای حذف سولفید هیدروژن مساعدتر است.
اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را ارسال کنید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.