رسوب برداري آب شيرين كن ساحلي (MED)

نحوه رسوب برداری آب شیرین کن ساحلی با میتره سرد

رسوب برداری دوره ای آب شیرین کن

يكي از روشهاي توليد آب شيرين جهت مصارف صنعتي، استفاده از آب شیرین کن هاي چند مرحله اي حرارتي به منظور شيرين سازي آب دريا ميباشد. با توجه به بالا بودن تركيبات محلول و نامحلول در آب دريا و همچنين شوك دمايي بالا در پكيج هاي آب شيرين كن، رسوب گذاري در اين پكيج ها غير قابل اجتناب ميباشد. به همين دليل ميبايست رسوب برداری دوره ای از دستگاه های آب شیرین کن انجام گردد.

رسوبات آب شیرین کن ساحلی شامل چه ترکیباتی میباشد؟

نكته مهم و قابل تامل در اينجا استفاده از ماده رسوب بردار ايمن با نرخ خوردگي پايين ميباشد كه ضمن حذف حداكثري رسوبها، آسيبي به دستگاه وارد ننمايد. رسوبهاي تشكيل شده در اين گونه پكيج ها (با توجه به آناليز آب ورودي به پكيج) معمولا شامل تركيباتي همچون كربناتها، سولفاتها، لجنها، اكسيدهاي آهن و ساير محصولات خوردگي و… ميباشد.

حذف رسوبات آب شیرین کن ساحلی

با توجه به بالا بودن تنوع تركيب در رسوبهاي تشكيل شده و همچنين پخته شدن رسوب به دليل بالا بودن انتقال حرارت و بالا رفتن شوكهاي دمايي، انتخاب محلول رسوب برداري كه توانايي حذف تمامي گونه هاي رسوب را داشته باشد و آسيبي به آلياژ اصلي دستگاه وارد ننمايد بسيار مهم ميباشد.

محلول ميتره سرد با كد MDA0102 كه توسط محققان و پژوهشگران ايراني طي سالها تحقيق و آزمايش فرموله و اختراع گرديده است، توانايي حذف طيف وسيعي از رسوبها را دارد. نكته مهم درخصوص اين محلول، نرخ خوردگي پايين آن است كه كمتر از 30mpy ميباشد.

عملکرد میتره سرد در رسوب برداری آب شیرین کن ساحلی

جهت بررسي عملكرد محلول رسوب بردار ميتره سرد MDA0102 در حذف رسوبهاي تشكيل شده در پكيج آب شيرين كن MED ، پايلوتي انجام پذيرفت كه در ادامه به بررسي عملكرد اين ماده و قدرت آن در رسوب برداري اشاره شده است.

آب شيرين توليدي توسط چهار آب شيرين كن پنج مرحله اي حرارتي (چهار پكيج) به ظرفيت طراحي 7/166 تن بر ساعت توليد ميشود. آب شيرين كن پنج مرحله اي حرارتي اول(پكيج اول) به همراه سه پكيج ديگر از ابتداي راه اندازي بدلايل مختلفي از قبيل عدم تزريق پيوسته آنتي اسكيل(ضد رسوب) و … با نرخ شديدي از رسوبات مواجه گرديد.

 اسیدشویی با میتره سرد

عمليات اسيد شويي پكيج با همكاري شركت پژوهشي صنعتي آبريزان و با محلول رسوب بردار با نرخ خوردگي كنترل شده ميتره سرد MDA0102 صورت گرفت كه پس از آن شاهد افزايش چشم گيري در راندمان آن شد. در اين گزارش عملكرد پكيج اول قبل و بعد از رسوب برداري با ميتره سرد مورد ارزيابي قرار گرفته است.

اسید شویی با میتره سرد

عملکرد پکیج آب شیرین کن قبل از اسیدشویی:

دو شكل زير ميزان بخار و آب شيرين توليدي قبل از عمليات اسيد شويي را نشان ميدهد

ميزان بخار و آب شيرين توليدي قبل از عمليات اسيد شويي

 

 

ميزان بخار و آب شيرين توليدي قبل از عمليات اسيد شويي

 

 

عملكرد پكيج آب شیرین کن بعد از اسيد شويي:

دو شكل زير عملكرد پكيج را بعد از عمليات اسيد شويي نشان ميدهد.

 

عملكرد پكيج بعد از عمليات اسيد شويي

 

عملكرد پكيج بعد از عمليات اسيد شويي

 

میتره سرد و بهره وری آب شیرین کن

به منظور تحليل عملكرد يك آب شيرين كن MED، اثر متغيرهاي فرآيندي پكيج آب شيرين كن اول نسبت به بهره وري پكيج مورد بررسي قرار گرفت. بايد خاطر نشان كرد كه حداقل تعداد مراحل آب شيرين كن با توجه به ظرفيت، ملاحظات اقتصادي، ساخت و طراحي سيستم تعيين ميگردد.

همچنين استفاده از ماده رسوب بردار تحت نام تجاري ميتره سرد سبب افزايش انتقال حرارت پكيج و در نتيجه باعث ميشود اختلاف دماهاي مراحل به هم نزديك شده و در نتيجه دماي هر مرحله افزايش يابد كه اين باعث افزايش نسبت بهره وري آب شيرين كن ميشود.

مقدار دماي بخار ورودي به اولين مرحله بايد بتواند آب درياي پوشيده شده بر روي دسته لوله ها را تبخير كند. از طرفي براي تامين اين بخار از بويلرهاي موجود در محل استفاده ميشود. با افزايش دماي بخار ورودي به اولين مرحله، اختلاف دماي بين مراحل افزايش مييابد و اين موضوع سبب كاهش GOR ميشود.

نمونه رسوب برداری آب شیرین کن واحد آبگیر پالایشگاه هفتم

در جلسه فنی واحد آبگیر پالایشگاه هفتم، کاهش راندمان و بهره‌وری دستگاه آب‌شیرین کن شماره یک به دلیل وجود رسوبات بر روی لوله‌های دستگاه مطرح شد. این مشکل باعث کاهش تولید آب و افزایش مصرف بخار شده بود. کارشناسان آبریزان با آنالیز رسوب و انتخاب مواد رسوب‌بردار مناسب (MDA0102) و ارائه روش اجرایی دقیق، این پروژه را با همکاری تیم فنی واحد آبگیر و حضور کارشناسان خود با کیفیت بالا اجرایی نمود .

تاثیر میتره سرد بر آب شیرین کن ساحلی

اثر متغيرهاي فرآيندي از قبيل شدت جريان آب خوراك (آب دريا) به پكيج و همچنين شدت جريان و دماي بخار محرك ورودي به اولين مرحله قبل و بعد از اسيد شويي نشان داد كه محلول توليدي شركت پژوهشي صنعتي آبريزان (دانش بنيان) به نام تجاري “ميتره سرد” به ميزان چشم گيري در اسكيل زدايي و افزايش ضريب عملكرد آب شيرين كن تاثير بسزايي داشته است.

اشتراک گذاری :

دیدگاه خود را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای درج نظر می بایست لاگین کنید

مقالات مرتبط

رسوب زدایی انواع کشتی ها و یدک کش ها و تجهیزات دریایی
1403/05/17

رسوب زدایی تجهیزات دریایی

رسوبات تجهیزات دریایی، که بیشتر از نوع کلسیم و منیزیم است، به عنوان عایق بین سطح فلز و آب عمل می کند و باعث افزایش دمای فلز در نتیجه کاهش خنک کاری موتور می گردد. رسوب زدایی تجهیزات دریایی، نقش بسزایی در کاهش هزینه ها از جمله مصرف سوخت، نگهداری تجهیزات، شستشو و… دارد

جلوگیری از تشکیل رسوبات در تجهیزات صنایع
1403/06/17

روش های جلوگیری از تشکیل رسوب

مهم ترین روش برای پیشگیری از تشکیل رسوب، بهبود كيفيت آب مصرفي در صنایع گوناگون است. این روش به صورت های مختلف ته نشيني، صاف کردن، هوازدايي، روغن زدايي، استفاده از روش زير آبکشی و نرم کردن آب مصرفی، انجام می شود.

رسوب زدایی تاسیسات صنعتی
1403/06/18

رسوب و مشکلات ناشی از آن در تاسیسات

زمانی که از آب به عنوان یک سیال حرارتی استفاده می شود، املاح و سختی موجود در آب بر اثر شوک دما جدا شده و بر روی سطوح نشست کرده و رسوب ایجاد می شود. این رسوبات از مهم ترین عوامل فرسایش و خوردگی در تاسیسات حرارتی و برودتی هستند.

انواع محلول رسوب بردار میتره
1403/07/22

میتره محلول رسوب بردار

میتره راهکاری برتر برای مقابله با رسوب در صنایع مختلف می باشد. میتره محلول رسوب‌بردار، محصولی انقلابی از شرکت پژوهشی صنعتی آبریزان، جایگزینی کارآمد برای روش‌های سنتی رسوب‌زدایی است. این محصول با غلبه بر محدودیت‌های روش‌های فیزیکی و شیمیایی موجود، راه حلی جامع برای مشکل رسوب در صنایع مختلف ارائه می‌دهد.

تشکیل رسوب در مبدل های حرارتی
1403/07/29

تشکیل رسوب در دیگ های بخار(بویلر)

آب تغذیه دیگ بخار باید عاری از سختی باشد. گاهی به سبب کوتاهی و یا بهره برداری نادرست از دستگاه سختی گیر و یا عدم احیا به موقع رزین ها، مقداری سختی وارد آب تغذیه دیگ می شود. افزایش دمای آب در دیگ بخار حلالیت املاح آب را کاهش می دهد. آب مجاور سطوح گرم اشباع می گردد و شرایط رسوب گذاری مواد کم محلول، فراهم می شود و در نهایت رسوب تشکیل می شود.

روش های رسوب زدایی فیزیکی و شیمیایی
1403/08/02

روش های رسوب زدایی فیزیکی و شیمیایی

در صنایعی مانند نفت، گاز و پتروشیمی، همواره سعی بر پیشگیری از تشکیل رسوب با استفاده از روش های مختلف در تجهیزاتی مانند مبدل های حرارتی و دیگ های بخار می باشد. در این زمینه هزینه های زیادی برای مواد و افزودنی های شیمیایی صرف می شود. اما بیشتر مبدل های حرارتی صنعتی به دلایل مختلف مانند کیفیت پایین آب ها در مناطق مختلف، در معرض رسوب گذاری قرار می گیرند. این رسوبات بیشتر در لوله های مبدل ها تشکیل می شوند. برای کاستن زیان های پدیده رسوب، مبدل باید پیوسته تحت نظارت عملکرد و تمیزکاری قرار گیرد.