جارتست چیست؟
یک تست آزمایشگاهی در مقیاس آزمایشی است که انعقاد یا لخته شدن را با دوزهای مختلف شیمیایی شبیه سازی می کند. هدف از آزمایش برآورد حداقل دوز انعقادی مورد نیاز برای دستیابی به اهداف خاص کیفیت آب است. آزمایش های جارتست بر روی همزن های چهار یا شش مکانه انجام می شود که می تواند برای شبیه سازی شرایط اختلاط و انعقاد در تصفیه آب و فاضلاب مورد استفاده قرار گیرد.
هدف از آزمایش جارتست چیست؟
یک روش آزمایشگاهی که با دوزهای مختلف شیمیایی، انعقاد/ لخته سازی را شبیه سازی می کند. هدف از این روش تخمین حداقل دوز انعقادی مورد نیاز برای دستیابی به اهداف کیفیت آب است.
روند لخته سازی چگونه است؟
لخته سازی فرایندی است که طی آن یک ماده منعقد کننده شیمیایی اضافه شده به آب برای تسهیل اتصال بین ذرات عمل می کند و سنگدانه های بزرگتری ایجاد می کند که جدا شدن آنها راحت تر است. این روش به طور گسترده ای در تصفیه خانه های آب استفاده می شود و همچنین می تواند برای پردازش نمونه برای نظارت بر برنامه ها استفاده شود.
کاربردهای جارتست:
- مقایسه منعقد کننده ها
- تعین دوز مناسب منعقدکننده
- شناسایی نوع منعقد کننده
روش آزمایش جارتست؟
مراحل آزمایش جارتست طبق استانداردD 2035 – 80 (Reapproved 2003) An American National Standardبصورت زیر است:
ماده منعقد کننده را به هر ظرف اضافه کرده و تقریبا با دور 100 دور در دقیقه به مدت 1 دقیقه هم بزنید.
میکسرها را خاموش کرده و اجازه دهید ظرف ها به مدت 30 تا 45 دقیقه ساکن بمانند.
سرعت هم زدن را به 25 تا 35 دور در دقیقه کاهش دهید و به مدت 15 تا 20 دقیقه اختلاط را ادامه دهید.
*آزمایشگاه های شرکت پژوهشی صنعتی آبریزان واقع در پارک علم و فناوری فارس با کادری مجرب و استفاده از دستگاه ها و تجهیزات پیشرفته قادر به اندازه گیری انواع پارامترهای تخصصی آب از جمله آزمایش جارتست می باشد.